Goede Doelen

Goede doelen Rotary Santa Run 2019

Doe je mee aan de Woerdense SantaRun, dan steun je goede doelen. In 2019 gaat de opbrengst van de SantaRun naar de volgende 2 goede doelen:

1. Max Foundation – met uw steun zal Max Foundation meerdere waterputten in derde wereldlanden slaan. Ter informatie: voor €350,- kan er al een waterput geslagen worden waarmee een heel dorp van schoon drinkwater wordt voorzien. De Max Foundation reduceert kindersterfte door het bieden van schoon drinkwater, hygiëne, goede sanitaire voorzieningen en veilig moederschap in Afrika, Zuid Azië en Bangladesh in het bijzonder. Max Foundation doet dat op een efficiënte en effectieve manier en gelooft dat hulp gebaat is bij een bedrijfsmatige aanpak. Bij Max werken hart én hoofd samen voor het behalen van een zo hoog mogelijk rendement: het redden van zoveel mogelijk kinderlevens.
  2. Het lokale doel is het bevorderen van groen in Woerden. In juni 2019 hebben we zelf een tuin van ongeveer 2.000 m2 met wilde bloemen aangelegd in de wijk Molenvliet. De bloemen hebben het goed gedaan en het heeft tot veel positieve reacties bij bewoners in de omgeving geleid. In 2020 zullen we met de verdiensten uit de Santa Run enkele nieuwe groene projecten starten.

Naast de Max Foundation en het lokale goede doel geven we als deelnemers samen met Rotaryclub Laurium de plaatselijke gemeenschap steun en dat kan alleen dankzij jouw deelname. De opbrengst van dit evenement zal evenredig verdeeld worden over de twee goede doelen,